Rågelejes Historie

I  et særtryk af Illustreret Tidende nr. 32, fra den 9. maj 1915 fremhæves: "Den sandede Jord, den friske Havluft, de prægtige Havbade og de duftende Naaleskove ved Raageleje" som grunden til, at det er et særligt sundt opholdssted. Særtrykket blev genoptrykt ved grundejerforeningens 40 års jubilæum i 2007.

Men før feriegæsterne fra København begyndte at indtage kysten i og omkring Rågeleje, var der fiskerne: I Vejby-Tibirke årbog 1991 er et særnummer om Rågeleje-egnen, som bl.a. omfatter en beskrivelse af det lille fisker-samfund i Rågeleje: "Raageleje i begyndelsen af 1900-tallet".

Jakob Wandall har skrevet om Rågelejes historie og fremtid i "Rågeleje - før, nu og fremover". Filen er fundet på raageleje.dk.

Grundejerforeningens historie med i ny bog om Rågeleje

Mads Th. Haugsted, som mange kender fra hans levende foredrag og kunstmalerier her i lokalområdet, har udgivet en bog om Rågeleje. Vores sommerhusområde Gl. Strandbjerggaard, Hostrup-Pedersen familiens område, er beskrevet i bogen, ligesom området vest for: Vincent-familiens område, og øst for: Wandall-familiens område. Bogen er spækket med lækre fotos og levende fortællinger og tegner et facetteret og personligt portræt af området, som forfatteren nærer en altoverskyggende kærlighed til. Se mere her: https://www.raageleje.info/bog/p/raageleje-byen-ved-havet

Rågeleje ca. 1915 af Franz Šedivý, en meget benyttet illustrator på den tid.

Opdateret Januar 2022